Diabet, nutritie si boli metabolice

Diabetul este din pacate una din bolile “la moda” in secolul nostru. Frecventa acestei afectiuni a crescut spectaculos in ultimul secol, printre factorii de risc fiind incriminati: cazuri de diabet in familie, obezitatea, hipercolesterolemia , hipertensiunea arteriala, fumatul, sedentarismul.

Din pacate, datorita debutului care in cele mai multe cazuri este insidios aceasta afectiune poate trece neobservata o lunga perioada de timp, ceea ce face sa fie diagnosticat in stadii avansat cand déjà au aparut una sau mai multe complicatii.

Tratarea cu seriozitate a acestei afectiuni, prin aderarea la un stil de viata sanatos, evitarea sedentarismului si a cresterilor ponderale poate tine sub control afectiunea si poate fi imbunatati prognosticul. In cadrul Centrului PsyClass exista mai multe programe speciale care abordeaza tulburarile de alimentatie, in mod diferentiat respectand particularitatile de varsta si personalitate ale individului , urmarind ca prin aceste programe sa realizam o munca de preventie a complicatiilor care pot aparea datorita unui stil de viata nesanatos.

Program Anorexie - Bulimie

Aveti o intrebare? Ne puteti contacta la